Cenovno ugodna okna

Izbira oken lahko pomeni precejšen strošek, še posebej v večjih stavbah in seveda pri izbiri dražjih oken. Bolj smiselno je torej pobrskati po tistih oknih, ki so cenovno ugodna, a vseeno ponujajo odlične lastnosti. To so poceni PVC okna, ki kljub ugodni ceni običajno ponujajo več kot razpoložljive alternative.

Poceni PVC okna bodo stala le kakšnih sto evrov, morda celo manj, lahko pa tudi precej več – razpon je kar velik, prava izbira pa je seveda odvisna od tega, kakšna okna potrebujemo. Pri večjih dimenzijah je moč takoj pričakovati tudi višjo ceno, medtem ko o ceni ključno vpliva tudi izvedba profila in zasteklitev. PVC okna tako niso nujno poceni, so pa v vsakem primeru cenejša v primerjavi z alternativami, ki imajo primerljive lastnosti. Tako za tiste, ki pri izbiri oken upoštevajo tudi ceno, predstavljajo najboljšo izbiro. Hkrati pa to pomeni, da so lahko tudi poceni PVC okna zelo dovršena in ponujajo izjemno prepričljive lastnosti, tako da v primerjavi z alternativami ni prav nobenih pomanjkljivosti.

Seveda pa so lahko poceni PVC okna lahko tudi res zelo poceni, ne le v primerjavi z drugimi okni. To velja pri serijski proizvodnji okenskih profilov v standardnih dimenzijah, predvsem seveda za tiste profile, ki ponujajo zgolj osnovno toplotno in zvočno izolacijo ter nimajo posebnih sistemov za pasivno zračenje ali drugih dodatkov. To so poceni PVC okna, ki so povsem primerna za vgradnjo v različne objekte in kljub ugodni ceni zagotavljajo dolgoročno zadovoljstvo. Seveda niso prava izbira za zahtevnejše uporabnike, ki imajo v mislih točno določeno kombinacijo lastnosti, v tem primeru bodo okna nekoliko dražja.

Poceni PVC okna je možno dobiti celo v ponudbi po meri izdelanih oken, saj je ravno ta opcija najcenejša na tem področju. Lesena, ALU in druga okna je težje oblikovati in so dražja, medtem ko so PVC okna po naročilu še vedno precej dostopna.