Kako čistiti brez kemikalij?

Kemična čistilna sredstva so lahko zelo učinkovita, zato se jih kar pridno poslužujemo, ko imamo opravka s kakšnimi bolj trdovratnimi vrstami umazanije, predvsem z nadležnimi mastnimi madeži ali pa zasušeno umazanijo. Pogosto pa se soočimo z izzivom, ki ne dopušča uporabe kemičnih sredstev – to so razne občutljive površine ali pa prostori, ki jih ne smemo izpostavljati kemikalijam. Na srečo je možno delo vseeno dobro opraviti tudi brez potrebe po takšnih čistilih. Dovolj bo že voda, ki je s pravo tehniko čiščenja povsem učinkovito čistilno sredstvo.

V stanovanjskih prostorih bomo za čiščenje občutljivih površin uporabili parni čistilec tal, ki za čiščenje izkorišča moč vodne pare. Na ta način je mogoče učinkovito očistiti razne površine v stanovanju, tako da parni čistilec tal ponuja nekakšno univerzalno rešitev in v resnici ni namenjen le čiščenju po tleh. Uporabimo ga lahko tudi za čiščenje pohištva, zaves in drugih površin, čeprav se seveda najbolje obnese na trdnih ali mehkih tleh. Parni čistilec tal deluje odlično brez potrebe po uporabi kemičnih sredstev, odstranil bo tudi trdovratnejše madeže.

Predvsem na zunanjih površinah pa je nadvse prepričljiv visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki je neprecenljiva naprava za tiste, ki želijo vzdrževati brezhiben videz okolice svoje hiše. Ta pripomoček je namreč zelo vsestranski in ga lahko uporabimo za čiščenje praktično vseh zunanjih površin, ki niso občutljive na močan curek vode. Visokotlačni čistilec na toplo vodo je zelo učinkovit pri delu, pri katerem običajno pomislimo na kemična čistila – dobro se spopada z zasušenimi madeži, tudi z olji, razredčili, barvami in drugimi večjimi izzivi. Poleg tega je možno napravo precej prilagoditi, tako da postane visokotlačni čistilec na toplo vodo recimo uporaben tudi za čiščenje tal ali drugih večjih površin. Možnosti so praktično neomejene, v vsakem primeru pa se bo naprava izkazala z izjemno učinkovitostjo brez potrebe po uporabi kemikalij.