Kaminske peči

Kaminske peči so izdelane iz jeklene pločevine, ki ima debelino od 4 do 6 milimetrov, ter so obarvani z ognjeobstojno črno barvo. Razdeljeni so po višini in to tri segmente.

V prvem zgornjem segmentu je komora za kroženje dimnih plinov. Opremljena je z loputo za regulacijo pretoka, na zunanji strani je polička, ki lahko služi tudi za gretje jedi in raznih pijač. Te pijače so vino, čaj in kava. Izhod dimnih plinov je lahko vgradimo zadaj in zgoraj. Cev za dimne pline je okrogla. Je pobarvana y ognjeobstojno barvo in je iz jeklene pločevine. Cevi oddajajo toploto po celotni dolžni.

Nato sledi srednji segment. Kurišče je obloženo s šamotno opeko. Opremljeno je z dvignjeno rešetko za pepel, ter ima varovalno ograjico pred vratci. Vrata so drsna pri vseh okroglih tipih. Navadna vrata s tečaji pa so pri oglatih tipih. Na vrata so vgrajena zračnika za regulacijo dotoka zraka v ogrevani prostor. Kaminske peči pa imajo tudi steklo in je v predal vgrajen zračnik.

Za shranjevanje drv pa služi spodnji segment.

Kamini

Kamini morajo imeti točno določen prostor v sobi, ne samo zaradi dimniške napeljave, ampak tudi zaradi slabe izolacije, ki jo velikokrat opazimo pri stari gradnji, stara okna in vrata, ki prepuščajo toploto.

Kamini in njihova lega je odvisna tudi od uporabnosti prostora, opreme in prostorske ureditve.

Toplozračni kamini dajejo prostoru toplo razpoloženje, ki privede nazaj malo nostalgije. Če se kamin uporablja kot dopolnilo centralnemu ogrevanju, mora biti v skupnem prostoru stanovanjskega objekta.

Kamini so odlični tudi za zimski vrt ali prizidek. Bolj hladne mesece boste lahko preživeli med sadikami in rožami. Toplozračni kamini se lahko uporabijo tudi v počitniški ali vrtni hišici. Kamin pa lahko postavite tudi na prosto, se pravi na pokriti terasi ali drugim zavarovanem prostoru. V zunanjem prostoru boste uporabili litoželezni kaminski vložek, saj je le ta odporen proti koroziji.