Ponudba adrenalinskih aktivnosti v Bovcu

Obiskovalci Posočja ne bodo potrebovali dolgo časa, da bi spoznali raznoliko ponudbo adrenalinskih aktivnosti. Cel kup možnosti namreč razni turistični ponudniki predstavljajo kar na enem mestu, predvsem v večjih turističnih središčih na bregovih reke Soče. V Bovcu je moč najti vse priljubljene aktivnosti in kar nekaj takšnih, ki jih mogoče še ne poznate.

Med klasičnimi spusti po reki Soči izstopata rafting in kajaking. Predvsem za kajak Bovec ponuja zares idealno izhodišče, saj bodo na svoj račun prišli prav vsi interesenti – na voljo so različni vodeni programi, ki so kot nalašč za turiste, željne zanimivega spusta v čolnu, medtem ko ponuja za kajak Bovec tudi šolo za začetnike, kot tudi samostojne spuste po zanimivih odsekih zgornjega toka reke. Mnogi turisti pripeljejo lastno opremo in se odločijo za samostojno raziskovanje reke, kar je pogosto idealna možnost.

Rafting je zelo priljubljen med skupinami in predvsem med mlajšimi obiskovalci, mnogi v Posočje zavijejo prav s to aktivnostjo v mislih. Med plovili, ki omogočajo spust po Soči, je še vodni bob oziroma hydrospeed, ki sicer ni tako priljubljen kot raft ali kajak, Bovec pa seveda vseeno ponuja bogato zbirko vodenih spustov.

Zanimiva izbira bo tudi soteskanje, Soča s svojimi pritoki v predalpski svet zgornjega Posočja reže globoke grape, ki so kot nalašč za tovrstno raziskovanje. Za soteskanje Soča ni optimalna izbira, ta aktivnost se izvaja v okoliških potokih, ki so zelo atraktivni za tiste, ki iščejo ozke soteske in zanimive naravne ovire. Spet so na voljo vodeni spusti, ponekod pa je možno tudi samostojno raziskovanje. Tako je tudi za soteskanje Soča priljubljena destinacija, še posebej če dodamo bogato turistično ponudbo izkušenih vodnikov.

Piko na i dodajo še druge edinstvene izkušnje, ki jih lahko najdemo v Posočju. Priljubljeno je padalstvo, gorsko kolesarjenje, zip line, pohodništvo, alpinizem in še kaj.