Uspešen odškodninski zahtevek

Redno moramo plačevati za obvezno zdravstveno zavarovanje, mnogi se odločijo še za dopolnilno zavarovanje, pogosta izbira pa je tudi nezgodno zavarovanje. Vse v upanju, da bi bili v primeru nezgod, nesreč in poškodb dobro zavarovani, torej da bi zdravljenje potekalo brez pretiranih stroškov, vsekakor pa se lahko v nekaterih primerih upravičeno pričakuje tudi odškodnina. Mesečni stroški zavarovanj so dobro znani, prav tako so znani okvirni odškodninski zneski za določene poškodbe. A to še ni garancija za uspeh pri vlaganju odškodninskega zahtevka. Žal se pogosto zaplete do te mere, da edino smiselno rešitev predstavlja pravno svetovanje in pomoč odvetnika.

Odškodnina ni samoumevna niti v primeru dobro dokumentiranih nezgod in jasnih posledic, oziroma se tudi v takšnih situacijah pogosto zgodi, da je izplačani znesek precej nižji od pričakovanega. Celo v najenostavnejših primerih se torej priporoča pravno svetovanje, saj to zagotavlja hitro obravnavo zahtevka in najboljše možne rezultate glede na dano izhodišče.

Seveda pa bo odvetnik posebej neprecenljiv v kompleksnejših primerih. Takoj, ko je treba dokazovati krivdo, okoliščine dogodkov ali specifične posledice ter na podlagi teh podatkov ugotavljati višino denarnega nadomestila, je dober odvetnik absolutno vreden svojega denarja. Na pravno svetovanje ne smemo gledati kot na strošek, temveč gre le za provizijo, ki jo z lahkoto pokrijemo z bistveno višjim izterjanim zneskom. To še posebej velja za primere, ko odškodnina ni samoumevna in brez odvetnika ne bi dobili nikakršnega nadomestila, seveda pa tudi v drugih primerih ne more škoditi, če nam pri odškodninskem zahtevku pomaga nekdo, ki se na to nekoliko bolj spozna.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.